Makaronun Tarihçesi
Günümüz makaronlarının hikayesi aslında çok eskilere dayanıyor. Makaron adını İtalyanca “ince hamur” anlamına gelen “maccherone” ya da “macaroni” sözcüklerinden alıyor. Aynı zamanda özel gün ve toplantılarda servis edilen çeşitli baharatlar ve rendelenmiş peynirle tatlandırılan iştah açıcı ufak hamur parçaları için de aynı sözcükler kullanılırmış. Günümüzde çeşit çeşit tatları ve renkleri bulunan makaron; şeker, badem, gülsuyu, misk ve yumurta akı karışımının kısık ateşte pişirilmesiyle yapılan küçük çöreklerden ibaretmiş o zamanlarda. Badem ve gülsuyunu, 9’uncu yüzyılda Tunus’tan gelip Sicilya’da bir Müslüman emirliği kuran Arap birliklerinin Avrupa’ya getirdikleri acı badem tarifinden aldıkları da söylentilerden biridir.
Yorumlar
Yorum Gönder